Vuoden 2022 tuulet sisustussuunnittelussa

sisustussuunnitte

2021 on jäänyt taakse ja ihmiset ovat joutuneet tai saaneet viettää kotona enemmän aikaa. Näyttää myös siltä että tämäkin vuosi menee samaan malliin. Jos et ole aiemmin tullut ajatelleeksi, kannattaa kodista tehdä vieläkin viihtyisämpi, sillä se vaikuttaa mielialaan ratkaisevasti. Tässä artikkelissa esittelemme monikäyttöisiä vinkkejä, joiden avulla kotisi pysyy siistinä ja funktionaalisena. Sisustussuunnittelu ei ole vaikeaa, kunhan tietää mitä tekee. 

Rottinki on pitkä trendi, joka pitää pintansa ja on tulossa myös eräällä tavalla takaisin. Rottinkiset sohvat paitsi näyttävät hyviltä, mutta ne ovat myös helppoja hoitaa. Rottinki ja puiset kaapit näyttävät hyvältä yhdessä – kannattaa sisustaa sillä myös parveketta, mutta miksei myös olohuonetta.

Modulaariset vaatekaapit ovat kotitoimistoa vailla oleville erinomainen vaihtoehto. Modulaariset vaatekaapit voivat sisältää työpöydän, jonka voi vetää ulos. Sen ylle jää avohyllyt. Tällaiseen ratkaisuun kun yhdistää ergonomisen työtuolin, on työskentelyasento asiallisen pöydän ääressä varsin mieluisaa, eikä erilliselle toimistotilalle välttämättä olekaan tarvetta. Vaatekaapin parvessa voi säilyttää petivaatteita kätevästi tai mitä tahansa muutakin, jota ei joka päivä tarvitse havitella.

Luontoa kotiin

Koska ulkoilukin on jäänyt vähemmälle maailmantilanteesta johtuen, jää luontoyhteys samalla paitsioon. Tällöin voi olla järkevää ja miellyttävää tuoda luonnon elementtejä sisätiloihin. Kasvit ovat luonnollisesti luonnon elementtejä, mutta esimerkiksi hirsiset pöydät ja penkit voivat tuoda luonnonläheisyyttä tavalla, joka huokuu perinteitä ja historiaa.

Hirsiset sohvapöydät sopivat kaikkien sohvien kanssa yhteen, sillä niitä löytyy eri kokoisia ja muotoisia. Sohvapöytien ilmettä voi täydentää esimerkiksi rottinkisilla lampunvarjostimilla.

Luonnolliset raa’at ja rohkeat pinnat tuovat mukavan ilmeen kotiisi pienellä vaivalla ja kohtuullisella hinnalla.

Vuonna 2022 vintagehuonekalut tekevät comebackia, mutta niin myös tekevät perinteiset huonekalut. Puu on tämän ajan juttu, joten vintagehuonekaluja tullaan näkemään entistä enemmän. Puiset sohvayksiköt ovat vaihtoehto viime vuosien halvalta tuntuville kertakäyttöhenkisille sohville. Puista sohvaa voi täydentää vaikkapa puulaminaatilla asunnon eri osissa ja huohekaluissa. Jos lattia vaatii uusimista, kannattaa pohtia vinyylilattiaa, joka sopii puisen teeman kanssa erityisen hyvin.

Mitä sitten tulee välttää vuonna 2022? Sinä päätät sen itse, mutta meillä on jotain ajatuksia, joista saatat hyvinkin olla samaa mieltä, mutta et vain ole tullut ajatelleeksi aiemmin.

Valkoinen väri ja harmaan käyttö on ollut pinnalla viime vuosina, mutta harmaa tulee jäämään pois monien kotoa valittaessa värimaailmaa. Nyt ovat pinnalla kirkkaat värit, joita kutsutaan “pop”-väreiksi. Näistä maailmalla kohistaan erityisesti Very Peri -väristä (Pantonen tämän vuoden väri), jota näkyy erityisesti meikeissä mutta myös sisustuksessa.

Kertakäyttöistä tavaraa ei kannata hankkia

“Kertakäyttöisyys” jää myös huonekalujen ja muun sisustuksen valinnassa taka-alalle, koska ympäristöystävällisyys vain tulee lisääntymään. Ihmiset haluavat kestäviä huonekaluja ja tavaroita kotiinsa, joita ei tarvitse heti vaihtaa toiseen. Parhaimmillaan näitä huonekaluja voidaan itse ehostaa ja parantaa, joten uusien ostaminen voi siirtyä pitkälle tulevaisuuteen. Kestävät huonekalut ovat usein puisia, joten kuten olemme tässä artikkelissa kertoneet, puiset huonekalut tulevat olemaan vuoden 2022 trendi – vaikka Suomessa voi tuntua siltä, että sitähän se on ollut aina.

Perinteiset keittiöt eivät ole uusimisvaiheessa enää niin suosittuja, vaan niiden tilalle tulee enemmän muunneltavia ja modulaarisia keittiöitä, jotka ovat mahtavan monikäyttöisiä. Samalla myös minimalistisuus tulee saamaan koko ajan enemmän suosiota, eivätkä asunnot ole niin täyteen ahdettuja. Tilaa tulee olla ja väljyyttä. Pieni on kaunista, kuten sanotaan – sekä tietenkin: vähemmän on enemmän. Nämä iskulauseet ovat edelleen valideja myös vuonna 2022, jolloin suurin osa meistä viettää yhä enemmän aikaa kotonaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.