Valot pelihuoneeseen tyylillä – valoletku apuun

valoletku

Pelihuoneen valot luovat tunnelmallisen ja järkevän valaistuksen ja tunnelman tiloihin, joissa pelataan videopelejä tai pöytäpelejä. Oikean tyyppinen ja sinulle sopiva valaistus pelikokemustasi varten voi olla samaan aikaan sekä toiminnallinen että koristeellinen.  

Hyvät pelivalot korostavat ympäristöäsi. Parhaat pelikokemukset ovat sellaisia, joissa immersion vaikutus on vahva. Hankit tästä syystä pelihuoneeseesi valot, jotka auttavat sinua uppoutumaan erilaiseen maailmaan ja parantavat keskittymistäsi. Niiden tulisi pitää sinut myös rauhallisena tiukoissa tilanteissa. 

Pelivalot lisäävät persoonallisuutta. Pelihuoneen valot eivät ole vain sinua varten – ne ovat myös ystäviäsi ja muita vieraita varten. Persoonallisuuteen vaikuttaa myös oikean tunnelman säätäminen. Jos yleisvalaisin on valkoinen, ei se ole hyvä pelivalo lainkaan. Yksi parhaista vaihtoehdoista on LED-teknologialla toimiva valoletku. Pistokkeella toimivat projektorivalot ovat esimerkiksi hyvä ratkaisu, jos haluat muuttaa pelihuoneen rauhoittavaksi. Uusimmat projektorit ovat myös mainion pienikokoisia, joten ne mahtuvat moneen paikkaan.   

Valaise oikeat tilat. Sisustussuunnittelu on valaistuksessa tärkeää, mutta pelihuoneen valot voivat olla myös toiminnallisia. Jos pelihuoneen yleisvalaisu häikäisee televisioruutua, sopivat pelihuoneen valot vähentävät häikäisyä, mutta antavat tästä huolimatta juuri sen verran valoa, että voit nähdä ohjaimesi tai näppäimistösi tarpeeksi.  

Onnistunut pelivalaistus luo huoneeseesi ainutlaatuisen ympäristön. Tarvitsetkin eskapistista pelikokemusta varten pelihuoneen, jonka kaltaista ei tule joka päivä vastaan.

LED-valoletkut ovat hyvä vaihtoehto pelihuoneeseen

Tämän päivän suosituin vaihtoehto eli LED-valot ovat monipuolinen ja energiatehokas ratkaisu. LED-valoja on myös monenlaisia. LED-valot luovat parhaimmillaan pehmeitä ja rentouttavia ympäristöjä. Koska ne ovat niin suosittuja, on saatavilla monia värivaihtoehtoja.  

Kun haluat luoda pelaamiseen mukaansatempaavan atmosfäärin, tulee koko pelihuoneelle antaa oma ainutlaatuinen luonteensa. LED-valoilla se onnistuu. Voit esimerkiksi luoda koristeita seiniin LED-valoletkuilla ja LED-nauhoilla. On myös mahdollista luoda taustavalon LED-valoletkuilla tai -nauhoilla työpöydän tietokoneen näytön taakse.  

LED-valot ja valoletkut voivat olla myös sopivia vaihtoehtoja tietokoneen sisälle. Ai miksi tietokoneen sisällä tarvitaan valoa? Pelitietokoneet voivat kuumentua nopeasti pitkien pelisessioiden aikana. Tuulettimille suunnittellut led-valoletkut pitävät sekä laitteesi viileinä että huoneesi kauniisti valaistuna.  

LED-valot ovat kustannustehokkaita ja energiatehokkaita, mutta ne ovat myös yhdessä toisessa asiassa erinomaisia. LEDien avulla on tosi helppoa tuottaa valoa eri väreissä. Markkinoilla on LED-valoletkuja ja -nauhoja lähes kaikissa tärkeissä väreissä. Voit usein valita myös haluamasi värin valaisimeen esimerkiksi älypuhelinsovelluksen kautta.

Yhteenvetoa pelihuoneen valaistuksesta 

Ota selvää kuinka paljon valaistusta tarvitset. Pienet pelihuoneet tarvitsevat luonnollisesti vähemmän valaistusta kuin suuret pelihuoneet.  Jos pelihuoneesi on hyvän kokoinen kellarihuone, tarvitset siihen useita valaisimia, jotta tila olisi kunnolla valaistu. LED-valoletkut ovat suositelluimpia tunnelman tekijöitä, mutta voit täydentää niitä myös muilla valoilla. 

Päätä hyvissä ajoin, mihin valot sijoitetaan, äläkä osta valoja ennen päätöstä. Jos tarvitset valoja tietokoneen ruudun taakse, USB-porttiin kytkettävä LED-valonauha -tai -letku on  ihanteellinen ratkaisu.  

Valitse värit, jotka ovat sinun tyyliisi ja tunnelmaasi sopivia. Jotain sääntöjä on toki olemassa, joita kannattaa kokeilla.  Jos pelituoli on jostain kohdasta näkyvästi punainen, valitse punaiset valot huoneeseen. Jos pingispöytäsi on vihreä, vihreät valot toimivat sen kanssa hyvin.  

Tee kaikkesi, että pelihuoneesi tekee vaikutuksen ennen kaikkea sinuun mutta myös vieraisiin. Pelaamisesta tulee huomattavasti tunnelmallisempaa oikein valaistussa ympäristössä. LED-valojen ylivoimaisuutta ei voi tarpeeksi korostaa verrattuna muihin lamppuihin. Ne ovat edullisia ja lisäksi erittäin energiatehokkaita. Tällaisina aikoina energiatehokkuus on hyve, mutta se pitää myös sähkölaskusi alhaisena. Ja tietenkin komeimmat LED-valoletkut ja LED-nauhat tekevät pelihuoneeseesi upeita tehosteita ja tunnelmia, jotka varmasti maksimoivat pelikokemuksesi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.