Miten hoitaa laina-asiat tehokkaasti?

lainalaskuri

Saatat pohtia miten omaa taloudenhoitoa voisi helpottaa? Usein etenkin lainan nostamiseen liittyvät asiat voivat tuntua hyvin raskailta, ja vaikeilta ymmärtää. Nykypäivänä kuitenkin lainan nostaminen ja hoitaminen on tehty erityisen helpoksi, ja tässä artikkelissa esiteltävillä vinkeillä helpotat jokapäiväistä taloudenhoitoasi. Kannattaa pohtia esimerkiksi lainalaskuri – tai lainojen yhdistämisen hyödyntämistä

Sopivan lainantarjoajan etsiminen

Lainojen kilpailutuksen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Tämä on ensimmäinen askel, joka sinun tulisi lainanhakuprosessissa toteuttaa. Lainojen kilpailutuksella voit säästää satojakin euroja lainaan liittyvissä kuluissa. Vaikka toisinaan on hyvä kysellä esimerkiksi kavereilta mistä olisi kätevintä nostaa laina, voivat rahoituslaitokset tarjota hyvin erilaisia sopimuksia muille ihmisille. Tämän vuoksi lainojen kilpailutus on hyvä tehdä jokaisen itse, jotta saa henkilökohtaiset lainatarjoukset ja voit vertailla mikä näistä on juuri sinulle sopiva.

Pankit tarjoavat lainaa asiakkaille erilaisilla ja kuluilla sen vuoksi, että se laskee jokaisen asiakkaan kohdalla, miten riskistä on lainata rahaa. Korko on lainarahan hinta, ja mitä suuremman riskin pankki joutuu ottamaan lainatessaan rahaa, sen suurempi on myös korko. Jos sinulla on tarjota esimerkiksi asuntoa vakuudeksi, voit saada lainaa huomattavasti edullisemmin, kuin vakuudetonta lainaa.  

Lainalaskuri avuksi 

Lainalaskuri on kätevä apukeino, oli sitten kyseessä lainojen kilpailutuksen vaihe, tai se että olet jo päättänyt nostavasi tietystä rahoituslaitoksesta lainan. Lainalaskuri on helppokäyttöinen. Sinun tulee valita haluamasi lainasumma, jonka jälkeen se etsii sinulle sopivimmat lainatarjoukset. Lainalaskurin paras puoli on se, että sen käyttö on ilmaista ja saat nopeasti lainatarjouksen, jossa on selkeästi eritelty kaikki lainasta johtuvat kulut. 

Lainalaskuri on helppo ja nopea käyttää, eikä lainalaskurin käyttö vielä itsessään sido sinua nostamaan lainaa. Siinä parasta on kuitenkin se, että jos haluat, pystyt lainalaskuria hyödyntämällä myös hakemaan lainaa. 

Lainan nostaminen

Lainalaskuri mahdollistaa sen, että voit nostaa lainan nopeasti, kun olet hyödyntänyt palvelua. Tämä johtuu siitä, että laskuri on laskenut jo valmiiksi sinulle henkilökohtaiset kulut. 

Kun olet nostanut lainan, tee itsellesi tarkka takaisinmaksu suunnitelma. On hyvä tehdä itselleen laskelma, jossa näkyy kuukausittaiset tulot ja menot. Kuukausittaisiin pakollisiin menoihin tulee laskea lainan lyhennys muiden kulujen, kuten esimerkiksi vuokran lisäksi. Tämän jälkeen sinun tulee vain pitää huolta, että muistat maksaa lainan joka kuukausi pois. 

Mikäli lainan takaisinmaksussa on joitakin ongelmia, kannattaa aina ottaa yhteyttä rahoituslaitokseen. Usein sinulle myönnetään mahdollisuus lyhennysvapaaseen kuukauteen, jolloin sinun tarvitsee vain huolehtia kuukausittaisten korkojen ja kulujen maksamisesta. 

Lainalaskuri 

Lainalaskuri on kätevä työkalu myös, kun mietit sopivaa takaisinmaksuaikaa. Voit leikitellä erilaisilla takaisinmaksuajoilla, ja täten voit vertailla millaiset kulut ovat esimerkiksi kahden vuoden takaisinmaksussa verrattuna kymmenen vuoden takaisinmaksuaikaan.

Perinteisesti sanotaan, että on hyvä valita lyhyempi takaisinmaksuaika, sillä täten sinulle ei muodostu lainasta niin paljoa kuluja tai korkoja. Lainalaskuri näyttääkin sinulle tämän kätevästi. 


Lainalaskuri mahdollistaa myös sen, että voit leikitellä erilaisilla koroilla. Voit esimerkiksi laskea kuukausittaisen lyhennyksen summan, mikäli korkotaso nousee. Täten voit varautua myös pahimpaan, ja kysyä itseltään, onko lainaa mahdollista maksaa takaisin, mikäli korot nousevat? Olisiko mahdollista, että laina onkin liian kallista nostaa?

Asuntolaina ja lainalaskuri

Lainalaskuri voi auttaa sinua etenkin, mikäli mielessä on asuntolaina. Sinulla ei välttämättä ole mielessä vielä tiettyä budjettia, mutta lainalaskuri auttaa sinua muodostamaan jonkinnäköisen hintahaarukan tulevaisuuden asunnolle. Näet esimerkiksi kuinka paljon maksat kuukausittain lyhennystä asunnosta, verrattuna siihen, kuinka paljon maksaisit vuokra-asunnosta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.